Select Page

District wil de snelheid in de Vosstraat omlaag

District wil de snelheid in de Vosstraat omlaag

Het artikel in Gazet van Deurne over de bezwaren van de bewoners van de Vosstraat, inspireerde de Groenfractie in de Deurnese districtsraad tot een motie.

Districtsraadslid Giuliana Chirinos (Groen) schetst de problematiek: “In de Vosstraat, die Deurne, Borgerhout en Berchem verbindt, mag men maximaal 30 km per uur rijden. Helaas wordt er vaak te snel gereden, vooral op het Deurnese en Berchemse deel. Niet verwonderlijk, want het is een brede rechte straat zonder kruispunten. In augustus vorig jaar vielen hier twee doden bij een verkeersongeval.”

Chirinos gaat verder: “Al een tijdje pleiten buurtbewoners voor een veilige, leefbare en groene straat. De stad Antwerpen gaat rijbaankussens plaatsen om de snelheid van auto’s te doen dalen. Deze maatregel is op zich positief, maar we zien deze ingreep als een tijdelijke oplossing. Veel beter zou zijn dat de Vosstraat een profiel zou krijgen van een zone 30-straat met brede stoepen en fietspaden, bomen en verkeersplateaus.”

En dus diende de groenfractie op de districtsraad een voorstel tot motie in waarin ze aan het districtsbestuur vroeg om, in overleg met de districten Berchem en Borgerhout, in 2022 en 2023 middelen te voorzien op het investeringsbudget om de Vosstraat een zone 30-profiel te geven met brede fietspaden en trottoirs, bomen en verkeersplateaus. En om aan het college van burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen te vragen om een mobiliteitsplan voor de buurt op te stellen om het groot aantal auto’s en vrachtwagens in de Vosstraat te verminderen. De motie werd unaniem goedgekeurd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

 1. johAn de swert

  Ik begrijp echt niets meer van ons beleid!
  Deze straat is recentelijk heraangelegd!
  De buurtbewoners vragen geen rijbaankussens!
  Wie gaat dit weeral betalen!
  Btw die kussens reizen hier als paddestoelen uit de grond en vernielen onze wagens!
  Dit komt echt niet de verkeersveiligheid tegemoet!
  Laat de politie regelmatig flitsen en diegene die niet willen luisteren zullen het dan wel voelen!

  Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)