Select Page

Over Gazet van Deurne

Gazet van Deurne is een onafhankelijke internetkrant met nieuws vanuit Deurne. Alhoewel af en toe wel eens over de ruimere omgeving kan geschreven worden. De krant brengt het nieuws op een neutrale wijze. Eigen standpunten staan in de categorie Opinie. Ook gastschrijvers zullen uitgenodigd worden om hun zienswijze neer te pennen. Dat mag met de nodige peper maar iedere schrijver is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen schrijverij.

Ondanks het objectief neerschrijven van nieuwsfeiten heeft deze krant enkele duidelijke uitgangspunten. Gazet van Deurne vertrekt vanuit ecologische en globalistische waarden. De wereld moeten we beheren als een rentmeester om haar beter door te geven aan de volgende generaties. Deze internetkrant staat ook voor een open pluralisme. We zijn echter geen ‘Charlie’. Vrije meningsuiting is belangrijk, spotten om mensen pijn te doen, dat kan dan weer niet.

De bewoners van Deurne  worden uitgenodigd om zelf nieuws aan te brengen. Gebeurtenissen in de onmiddellijke buurt, in het verenigingsleven, in de sportclub of de school, zijn welkom. Een voorval, een feest, een probleem, een interessant verhaal, het heeft zijn plaats in deze krant. Kortom, burgerjournalistiek die de vinger aan de pols houdt. Misschien ben jij wel de correspondent die wij zoeken.

Het kan gebeuren dat in een bericht bij de beschrijving van een problematiek derden in het gezichtsveld komen. Gazet van Deurne is niet altijd in de mogelijkheid om iedereen die bij een bepaald nieuwsfeit is betrokken onmiddellijk naar zijn of haar mening of versie van het verhaal te vragen. Een reactie kan achteraf in een opvolgingsartikel worden gegoten. Aarzel niet om ons te contacteren.

Deze digitale nieuwskrant wordt gratis aangeboden vanuit de opvatting dat het nieuws van en voor iedereen is. Handelaars die dit initiatief genegen zijn kunnen de krant steunen in ruil voor publiciteit.

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)