Select Page

Twee nieuwe bruggen voor eekhoorns

Twee nieuwe bruggen voor eekhoorns

Vandaag zijn twee zogenaamde ‘boombruggen’ geplaatst over de Hooftvunderlei in Deurne, die dwars door provinciaal domein Rivierenhof loopt. Deze boombruggen zijn er voor eekhoorns en andere boombewoners. Via de boombruggen kunnen zij vanaf nu de drukke Hooftvunderlei oversteken, 12 meter boven het verkeer uit. 

Een boombrug is een dik touw tussen twee boomkruinen, over drukke autowegen heen. Het is een eenvoudige en goedkope manier om boombewoners zoals de eekhoorn te laten oversteken. De inspiratie voor boombruggen komt uit tropische gebieden, waar apen de touwen gebruiken om veilig over te steken.

De boombruggen over de Hooftvunderlei zijn er mee gekomen op vraag van district Deurne en het provinciaal domein Rivierenhof zelf. Medewerkers en bezoekers van het Rivierenhof merkten dat de eekhoorns en andere boombewoners van het domein slachtoffer werden van het verkeer. In het Rivierenhof zijn ze dan ook verheugd met de komst van de boombruggen. De eekhoorns zijn immers een vaste waarde voor het park. Nu ze via de boombrug de Hooftvunderlei kunnen oversteken, kunnen ze veilig het hele domein bereiken. De boombruggen zijn een mooi voorbeeld van een eenvoudige oplossing met een grote positieve impact voor de dieren die in het park wonen.

Bij de boombruggen van het Rivierenhof komen wildcamera’s. Zo kan de provincie Antwerpen monitoren hoe vaak en op welke tijdstippen eekhoorns de oversteekplaatsen gebruiken.

Foto boven: Een gespecialiseerd boomverzorgersteam met hoogtewerker plaatst de boombruggen. 

Foto onder: (vlnr): Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) volgden de werkzaamheden van dichtbij op.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)