Select Page

Met 6000 aan een tafel van 2 kilometer

Met 6000 aan een tafel van 2 kilometer

Pasen werd in Borgerhout afgesloten met #2kmsamenaantafel. Een activiteit waarbij 6000 mensen samen aan tafel gingen zitten. Goed voor 2 kilometer tafel.

Pasen valt dit jaar in de ramadan. En dat wilden christenen, moslims en ieder die dat wilde in Borgerhout dan ook samen vieren.  Zowat de hele Turnhoutsebaan was een grote openluchteetplaats waar ruim 6000 mensen hadden plaats genomen. Enkele muzikale groepjes zorgde voor de nodige ambiance. Volgens districtsburgemeester Mariam El Osri (Groen) ligt de sleutel tot een inclusieve samenleving in het actief bevorderen van verbinding tussen alle bewoners. El Osri: “Door Borgerhoutenaren samen te brengen voor een iftar, een viering, of gewoon een maaltijd aan één lange tafel, kunnen we die verbinding, over de verschillen heen, versterken.” Het district deed terloops ook een gooi naar het Belgische record van de langste tafel.

Onder de deelnemers waren eveneens mensen vanuit Deurne, zoals Eric Van den Heuvel. “Borgerhout zet zich daadwerkelijk in voor de verbinding van de verschillende gemeenschappen. Dat mis ik toch nog in Deurne.” aldus Van den Heuvel.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h W
Humidity: 74%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)