Select Page

Bewoners fleuren hun straat op

Bewoners fleuren hun straat op

De Sint Rochusstraat oogt sinds kort een stuk fleuriger. Een samenwerking tussen de bewoners en GruunRant.

GruunRant helpt bewoners om hun straat te vergroenen en verkeersveiliger te maken. Deze keer was het de beurt aan de Sint Rochusstraat. Plantvakken waarin bomen staan werden vergroot zodat meer hemelwater in de bodem kan dringen in plaats van weg te vloeien in de riolen. En er werden een aantal planten zoals wolfsmelk, sleutelbloemen, gele dovennetel, dubbelvaren, peperboompjes, enz … geplant. Waardoor de straat een corridor is voor vlinders en vogels tussen het Rivierenhof, Boekenbergpark en het toekomstige parkje aan Arena. Grotere plantvakken is ook veel beter voor de bomen. De nieuwe plantsoenen werden afgeboord met touw.

Ludwig Van den Eynde van GruunRant begeleidde de gelegenheidsstratenmakers. Hij blikt tevreden terug: “10 tot 15 buren hebben de plantjes in de grond gestoken en de nieuwe plantsoenen afgeboord met touw. We zoeken nog wel peters en meters die zich willen ontfermen over de perken.” De opfleuring van de straat kwam mede tot stand dank zij Team Commons, Ding Dong Deurne, KRAS, Avansa en ’t Pleintje.

Contact: gruunrantdeurn@outlook.com

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. mie

    Tof! Nog van dat!

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)