Select Page

“Dames en Heren: Cultuur!” – Culturele groeten

“Dames en Heren: Cultuur!” – Culturele groeten

Culturele groeten,

Merci Filip voor alle mooie jaren! Doorheen de jaren zagen we wel meer werknemers van het district die een andere job vonden om dan vervangen te worden door al even geweldige cultuurambtenaren (als je het zo wil noemen) die zich voluit inzetten voor Deurne. Filip Baeyens is toch wel een specialleke! Al jaren was hij de culturele directeur van Deurne. Aan ’t hoofd van een geweldig team legde hij steeds de puzzel om cultuur te maken binnen de visie van het district met de middelen die er waren en vooral met aandacht voor de Deurnenaar. Filip heeft absoluut een hart voor Deurne en hij straalde dat ook uit. Hij kan mensen enthousiast maken voor Deurne en de vele leuke activiteiten.

Maar we zullen Filip ongetwijfeld nog wel tegen komen. Zoals wel meer mensen die lange tijd in een job mee draaien, gaat hij nu ook voor een nieuwe uitdaging. En ook al gaat die opvolger dat ongetwijfeld goed doen, heeft Filip toch wel zijn stempel gedrukt de voorbije jaren. Dus bij deze een dikke merci Filip!

Ondertussen staat Deurne niet stil natuurlijk. Na de beslissing vanuit de Stad om minder te investeren in culturele projecten, biedt het district een antwoord door duidelijk te kiezen voor jongeren en nieuwe cultuurmakers zodat zij toch nog de kansen krijgen die ze verdienen. Het compenseert natuurlijk niet alles, maar alle beetjes helpen om jongeren de kans te geven om hun talent te laten ontplooien en te kunnen tonen aan de buitenwereld.

Eén van de manieren om ook vanuit de cultuurraad iets te kunnen bijdragen is de cultuurprijs. Al 25 jaar wordt die uitgereikt aan verdienstelijke cultuurmakers uit Deurne. Daarbij willen we zowel mensen met een indrukwekkend palmares eren, blikvangers die opvallen prijzen en jonge talentvolle cultuurmakers een duwtje in de rug geven. En net als voorbije jaren kan u zelf ook weer namen nomineren waaruit een jury dan na overleg de laureaten kiest die we in 2023 een prijs zullen geven.

Via deze link kan je je nominatie doorgeven: https://eloket.antwerpen.be/nl/aanvraag/cultuurprijs-deurne/ Misschien kan je je laten inspireren door de cultuurmakers die we elke maandag via sociale media in de kijker zetten. In november waren dat illustratrice Laura Janssens (Niet Nu Laura), de socio-culturele vereniging Barbuur Deurne, singer-songwriter Sam De Nef en beeldend kunstenares Manou Gijsbrechts.

Tot binnenkort op één van de vele activiteiten in Deurne of op een volgend ontmoetingsmoment van cultuur. Geniet alvast van de feestdagen.

Stijn van de Cultuurraad

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)