Select Page

De speeltuin van Boekenbergpark is open

De speeltuin van Boekenbergpark is open

De speeltuin in het Boekenbergpark is deze namiddag door een horde kinderen ingespeeld. Het was meteen een geslaagd begin van de paasvakantie.  

Het was districtsschepen voor jeugd Elke Brydenbach (N-VA) die de speeltuin officieel opende. Daarbij werd ze geassisteerd door tientallen kinderen die gelijk de nieuwe speelplek aan een grondige test onderwierpen. De kinderen kregen ook een stukje fruit aangeboden en een bandje zorgde voor een streepje muziek. Opgemerkte aanwezige was superheld Dax Lupo, de mascotte van de jeugddienst.

De nieuwe speeltuin is in een Chinees jasje gestoken, een verwijzing naar de Chinese toren in het park. De vier originele speelvakken blijven en er zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst. Die vier vakken verwijzen op hun beurt naar de Franse tuin die hier lag toen kasteel Boekenberg nog in privé handen was. De vakken werden verlaagd aangelegd en er werd een halfverharding rond geplaatst om te voorkomen dat het speelzand op het gras terechtkomt. De buitenste randen zijn verhoogd, zodat ze ook als zitbank kunnen worden gebruikt. ​

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)