Select Page

District Deurne wordt peukenvrij

District Deurne wordt peukenvrij

Deze ochtend lanceerde district Deurne een sensibiliseringscampagne rond sigarettenpeuken en deelt gratis zakasbakjes uit aan rokers. Met dit initiatief wijst het district de rokers op hun verantwoordelijkheid en moedigt hen aan om peuken niet op straat of in rioolputjes te gooien, maar op te bergen in kleine draagbare asbakjes.

In Deurne bestaat heel wat zwerfvuil uit sigarettenpeuken. Districtsschepen Frank Vercammen (Vooruit), voor wie de strijd tegen de sigarettenpeuken een aandachtspunt in zijn beleid is, vertelt: “Veel rokers gooien hun sigarettenpeuken op straat of in rioolputjes. Ze beseffen vaak niet hoe slecht dit is voor het milieu en kunnen een GAS-boete krijgen. Daarnaast moet stadsreiniging vaak veel werk verrichten om de straten ‘peukenvrij’ en proper te krijgen. Het district verdeelt daarom zakasbakjes om rokers te sensibiliseren hun verantwoordelijkheid te nemen en wil via dit initiatief Deurne proper houden.” 

En daarom ruimden districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en districtsschepen Frank Vercammen de sigarettenpeuken op in de Herentalsebaan met een ‘straatzuiger’. Ze kregen versterking van stadschepen voor stads- en buurtonderhoud Els van Doesburg (N-VA). Op die manier werd het probleem van de sigarettenpeuken visueel en toonden ze aan hoeveel werk en hoe schadelijk het is. Deze winkelstraat – en de bijhorende tram- en bushaltes – is een ‘hotspot’ waar veel afval en sigarettenpeuken op straat liggen.  

Praktisch:

Rokers kunnen (tijdens de openingsuren) een gratis zakasbakje afhalen in:

​- Bibliotheek Couwelaar, Te Couwelaarlei 120

​- Bibliotheek Arena, Arenaplein 62a

​- Cinema Rix en Buurtbar Barix, De Gryspeerstraat 86

​- Schouwburg De Klap, Frans Messingstraat 36

​- Dinamo, Ten Eekhovelei 337

​- ‘t Pleintje, Sint-Rochusstraat 106

​- Onthaal districtshuis Deurne, Maurice Dequeeckerplein 1

 

Fot boven (vlnr): Frank Vercammen, Els van Doesburg, Tjerk Sekeris.

Foto onder: Het zakasbakje.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)