Select Page

Pasen 2024 en het Heilig Land

Pasen 2024 en het Heilig Land

Vandaag vieren de christenen Pasen. Ze herdenken de dood en de verrijzenis van Jezus Christus. Jezus werd geboren in Bethlehem, groeide op in Nazareth en stierf in Jeruzalem. Dit jaar is het een feest met een zwarte rand. Momenteel woedt een oorlog tussen Israël en Hamas waardoor het Palestijnse volk tussen hamer en aambeeld zit. Unicef schat het aantal dode kinderen sinds het conflict in oktober losbarstte op 13000.

De Deurnese fotograaf Bob Reynders was vorige week in Israël en probeerde zoveel mogelijk de situatie in beeld te brengen. We tonen hierbij foto’s van een gespleten land, een land waar een drama afspeelt. Bob Reijnders raakte niet tot in Gaza. Maar zijn foto’s tonen hoe de Israëlische soldaten in de rest van het land het de mensen moeilijk maakt.  

Foto boven: Na een woordenwisseling werd Moon hardhandig gearresteerd bij de Damascuspoort door de Israëlische politie en/of militairen.

Foto onder (boven): Het huis van Ahmad in het Tulkram refugee camp dat bij een inval van de Israel Defence Forces werd vernield.

Foto onder (midden): Niettegenstaande de restricties voor moslims en christenen lieten de autoriteiten op Goede Vrijdag mensen wel naar de Heilige Graf kerk gaan in de oude stad Jeruzalem.

Foto onder (onder): Ondanks het drama in Gaza gaat het leven in Tel Aviv gewoon verder. Alsof er niets aan de hand is.

www.facebook.com/bobreijndersphoto

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)