Select Page

De zomer begint met een internationaal voetbaltoernooi

De zomer begint met een internationaal voetbaltoernooi

De zomervakantie kende in Deurne een explosieve start met het internationaal voetbaltoernooi van Euro Nepal Sport Association Belgium (ENSA) met ploegen vanuit verschillende landen in Europa. Het toernooi ging door op de sportvelden van Springs vzw in Park Groot Schijn.

ENSA wil sport in het algemeen en het voetbalspel in het bijzonder promoten als basis van discipline en gezond leven. Voor dit toernooi traden 10 voetbalploegen uit verschillende landen aan. De Nepalese ambassadeur in België, Gehendra Raj Bhandari en stadsschepen voor sport Peter Wouters (N-VA) waren aanwezig op de openingsceremonie. De ambassadeur erkende dat sportactiviteiten de gezondheid van het individu en de relatie met de samenleving enkel kan versterken en zei dat de activiteiten van organisaties zoals ENSA de identiteit van de Nepalese samenleving verstevigen. Ambassadeur Raj Bhandari: “Bovendien helpen activiteiten zoals die van ENSA het beeld van de Nepalese samenleving te versterken” Sportschepen Wouters wensten op zijn beurt de spelers alle succes toe. De twee ere-genodigden ontvingen elk uit handen van de organisatoren een schilderij van de Nepalese schilder Saiman Ale.

Portugal is de winnaar

De ambassadeur en de schepen overhandigde de wedstrijdballen en staken een kaars aan. En dan was het aan de spelers om zich te bewijzen. Winnaar van het toernooi was Nepjum Portugal. De ploeg won 5000 euro en een schild en elke speler kreeg een medaille. De tweede ploeg was Dreamteam Nederland. De ploeg ging met 2500 euro en een schild naar huis. Ook de Nederlandse spelers kregen elk een medaille. De prijs van beste team, beste speler en beste keeper gingen allemaal richting Portugal. .

Tijdens het evenement werd Gorakh Ghale, die met de U15 speelt voor het Belgische nationale team, en de 8-jarige Sudeep Thanet, die speelt voor FC Antwerp, in de bloemetjes gezet. Vrijwilligers, scheidsrechters, organisaties en sponsors die hielpen om het spel te voltooien, werden ook geëerd. Evenals Min Chhetri, de omroeper van de dag. Tenslotte bedankte Gyanu Thapa, voorzitter van ENSA, iedereen voor de steun en medewerking. In het bijzonder de organisatoren Balendra Gurung, Kisan KC, Tunga Niraula, Nabin Nepal, Dipendra Gautam, Savin Limbu en anderen.

Foto boven: Nepalees ambassadeur Raj Bhandari (3de van links), voorzitter ENSA Gyanu Thapa (4de van links) sportschepen Wouters (5de van links) en mede-organisator Balendra Gurung (6de van links). © Third eye

Foto onder: de ploegen voor de start van het toernooi. © Third eye

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)