Select Page

Kinderen trekken de straat op voor het goede doel

Kinderen trekken de straat op voor het goede doel

In de buurt Kriekenhof hebben een aantal kinderen van de Vlinderboom zich ingezet voor de Warmste Week.

Mila, Tobe, Nora, Elin, Nina, Ella-Marie, Robbe, Ellis en Fleur zijn vrienden vanuit basisschool Vlinderboom in Te Boelaarpark. Zij organiseerden de voorbije dagen hun eigen actie voor de Warmste Week. Mila Janssens vertelt: “Wij maakten zakjes snoep en verkochten die in de buurt van de school.” Eigenlijk was het was een suggestie van mama Tine die door Mila meteen enthousiast werd opgepakt.

Moeder Tine Fransen geeft een verslag van de actie: “De kinderen hebben zo’n 90 zakjes gemaakt en verkocht. Hun enthousiasme was heel groot en dat was tof om te zien. Ze vonden het vooral leuk om aan deuren aan te bellen, want zo maakten ze grappige dingen mee. Sommige kinderen hadden wel niet meteen door dat het verdiende geld uiteindelijk zou worden afgegeven aan een goed doel.”

Tine Fransen, die een oogje in het zeil hield, merkte nog iets op: “Een trend was ook dat veel mensen geen cash meer in huis hebben maar toch graag wilden kopen, dus er werd ook contactloos betaald. Zij konden dan via mijn bankapp een QR code scannen.” De kinderen verzamelde 332,85 euro. Het geld wordt overgemaakt aan het Warmste Week fonds en zal worden verdeeld onder projecten en initiatieven die werken rond het thema ‘Kunnen zijn wie je bent’.

Foto boven: de kinderen verkopen hun snoep in buurt Kriekenhof

Foto onder: Tobe Dehamers vult snoepzakjes

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 7°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 60%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 0

(advertenties)