Select Page

Eerste elektrische vliegtuigen op de luchthaven van Deurne

Eerste elektrische vliegtuigen op de luchthaven van Deurne

ASL Academy, onderdeel van ASL Group, zal met de Pipistrel Velis Electro de eerste 100% elektrisch aangedreven vliegtuigen inzetten voor de opleiding van piloten op de luchthaven van Antwerpen.

“Binnen de uitdagende transitie naar duurzame luchtvaart maakt ASL Group de strategische keuze een pioniersrol op te nemen”, vertelde Philippe Bodson, CEO ASL Group, bij de presentatie gisteren van de 100% Elektrische 2-zit opleidingsvliegtuigen.  Bodson: “ASL Academy is daarmee de eerste vliegschool in België̈ die elektrisch vliegen aanbiedt in zijn opleidingstraject tot privaat of beroepspiloot. De elektrische vliegtuigen hebben een vliegtijd van 1 uur, wat niet genoeg is om te navigeren maar wel om de student in het begin van zijn/haar opleiding de basismanoeuvres aan te leren zoals: vluchtvoorbereidingen, taxiën, communicatie met de verkeersleiding, opstijgen, circuittraining, leren klimmen, dalen, nauwkeurig vliegen en leren landen. Deze technologie is uiteraard nog in volle ontwikkeling, maar is samen met andere duurzame alternatieven veelbelovend.”

Rijst de vraag of er ooit grotere elektrische vliegtuigen zullen komen die meer passagiers kunnen meenemen? “Over 2 – 3 jaar zien we waarschijnlijk zulke vliegtuigjes met 4 plaatsen”, aldus Philippe Bodson. “Die zullen dan vermoedelijk tot 250 kilometer ver kunnen vliegen. Over 10 jaar zouden hier dan elektrische vliegtuigen met 20 tot 30 passagiers kunnen vertrekken naar bestemmingen zoals bijvoorbeeld Parijs, Hamburg, Berlijn of Londen.”

Foto boven: het elektrische opleidingsvliegtuig Pipistrel Velis Electro

Foto onder: doop van het nieuwe toestel

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)