Select Page

Gestolen voertuig gevonden met ANPR-camera’s

Gestolen voertuig gevonden met ANPR-camera’s

Een gestolen auto werd teruggevonden dank zij de ANPR-camera’s. ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition, automatische nummerplaatherkenning dus.

Woensdagavond pikten de ANPR-camera’s van politiezone Antwerpen de nummerplaat van een voertuig op dat eerder deze week werd ontvreemd in Deurne. Vermoedelijk hadden de daders daar de sleutel uit een woning kunnen stelen en zijn ze volgens een getuige weggereden met het voertuig. De cameraoperatoren van de politie konden het voertuig in beeld brengen in de Turnhoutsebaan. Dankzij de aanwijzingen van de telecommandokamer kon een interventiepatrouille het voertuig staande houden in de Carnotstraat. De bestuurder ontkende zelf iets met de diefstal te maken te hebben. Hij was in het bezit van speed en bleek illegaal in ons land te verblijven. Hij werd gearresteerd en wordt voorgeleid. De wagen werd getakeld met het oog op sporenonderzoek, de lokale recherche zal de omstandigheden van de autodiefstal verder onderzoeken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)