Select Page

Zondag is het Hoedenparade

Zondag is het Hoedenparade

Op zondag 7 april heeft wereldwijd de ‘World Hat Walk’ plaats. Mensen verwelkomen de lente met een hoed op. Of je nu de voorkeur geeft aan klassieke elegantie of wilde flamboyantie, platte pet of hoge hoed, baret of bolhoed, fascinator of tulband, het maakt niets uit. Het initiatief dat twintig jaar geleden als Paseo con Sombrero in Barcelona begon, is nu uitgedijd over de vijf continenten. En ook in Antwerpen kan je zondag pronken met je mooie hoed.

De editie in Antwerpen wordt georganiseerd door Cap’a di Carina van Carina Marcon, de Deurnese modiste hoedenmaakster die exclusieve handgemaakte hoeden op maat maakt. Carina Marcon geeft tekst een uitleg bij het initiatief: “De wandeling is gratis en iedereen mag meedoen, ook honden, zolang ze een hoed dragen. De nadruk van het event ligt op het bewonderen van ieders hoofddeksel, plezier hebben en nieuwe vrienden maken, in plaats van afstand of snelheid. We verzamelen in Antwerpen om 14u30 op de Groenplaats aan het standbeeld van Rubens: voor foto’s en om instructies te horen van de route. De wandeling eindigt rond 16u aan het plein voor het MAS.” Carina Marcon onderlijnt het nog eens duidelijk: “Dress code: hoeden moeten worden gedragen!”

Foto boven: ‘Paseo con Sombrero’ in Barcelona (Foto: Edu Ramirez)

Foto onder: ‘Paseo con sombrero (Foto: Joseba Ruiz)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)