Select Page

Kruispunt verandert in een mooi pleintje

Kruispunt verandert in een mooi pleintje

Vrijdagnamiddag viel de regen gezapig uit de lucht. Maar dat weerhield enkele tientallen bewoners van de Boshovestraat en Bosschaert de Bouwellei niet om naar de feestelijke opening van een nieuwe groene plek te komen.

Het symbolische lint wed doorgeknipt door districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en voorzitter van de districtsraad Frank Geudens (Vooruit). Er was een hapje en drankje voor de straatbewoners en een bandje speelde muziek. Tjerk Sekeris vertelt wat er is gebeurd: “Wij hebben het kruispunt van de Boshovestraat en de Bosschaert de Bouwellei omgevormd tot een groene buurtplek. Het plein is autoluw met enkel een doorgang voor hulpdiensten, fietsers en voetgangers. Wij slagen hier twee vliegen in een klap: we leggen de soms wel onaangepaste snelheid aan banden en we ontharden en vergroenen de buurt. Met kans voor enkele bomen om uit te groeien tot toekomstbomen. Dat zijn bomen die heel oud mogen worden.”

Onder de aanwezigen stond een opvallende figuur: Dax Lupo. Deurne heeft een aantal supperhelden. En Dax Lupo is de leider ervan. Ook buurtbewoonster Lutgarde Paulissen trotseerde de regen. Zij was tevreden met het resultaat: “Er wordt aanzienlijk minder snel gereden. En het resultaat oogt bovendien mooi.”

Ook het kruispunt Paulus Beyestraat met de Bosschaert de Bouwellei werd verkeersveiliger gemaakt.

Foto boven: (vlnr) Districtsburgemeester Tjerk Sekeris en districtsraadvoorzitter Frank Geudens

Foto onder: (vlnr) Frank Geudens, Dax Lupo en Tjerk Sekeris

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)