Select Page

Een originele challenge voor het goede doel

Een originele challenge voor het goede doel

De week voor Kerstmis is tevens de Warmste Week. Dat is een jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT. Dit jaar is het centrale thema ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’. Er wordt ook geld ingezameld voor organisaties die dit thema realiseren.

Lus vzw is samen met 199 andere organisaties geselecteerd voor de Warmste Week 2021. Lus is een organisatie die zorgt dat mensen die geïsoleerd raken, terug worden verbonden. “Want” zo zegt medewerker Roel Luyckx en bewoner van de Te Boelaarbuurt: “Ieder van ons staat sterker wanneer hij omringd is door familie, vrienden, buren….die om je geven en waar jij ook iets voor kan betekenen.”

Om de aandacht te vestigen op de Warmste Week en Lus, heeft Roel Luyckx een grappig voorstel. Een challenge waarbij je een oude en recente foto moet plaatsen. Roel Luyck geeft meer uitleg: “Je zoekt een foto uit je kindertijd. Je neemt een tweede foto in ongeveer dezelfde setting, met ongeveer dezelfde kleren en sfeer,… Je plaatst de twee foto’s op je sociale media (facebook, instagram, linkedln,…) en je daagt 5 vrienden uit om hetzelfde te doen. En niet te vergeten, doe een vrije gift voor Lus vzw via https://dewarmsteweek.be/doneer/bedrag

Foto boven: Kris Dehamers aanvaardde de uitdaging

Foto’s onder: Roel Luyckx vroeger en nu

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)