Select Page

Nieuw speelbos in het Rivierenhof

Nieuw speelbos in het Rivierenhof

Het Rivierenhof is een leuk hoekje rijker. Naast de kinderboerderij is er nu ook een speelbos voor kinderen waar ze even kunnen ontspannen tijdens een dagje milieueducatie.

Met een lintje om door te knippen, een hapje en drankje en vooral kinderen van de Freinetschool De Pientere Piste om het in te spelen, werd deze ochtend het speelbos aan de Kinderboerderij in het Rivierenhof geopend. Provinciaal gedeputeerde voor groen- en recreatiedomeinen Mireille Colson (N-VA) zei bij de opening: “Het stukje bos aan de Kinderboerderij werd weinig gebruikt en is nu dankzij de nodige aanpassingen een vrij speelveld tijdens een bezoek aan de Kinderboerderij.“ Directeur van het Rivierenhof Peter Verdyck wees erop dat het vernieuwde bos tot stand is gekomen dank zij de inzet van vele mensen, zowel medewerkers als vrijwilligers. Maar twee mensen zette hij speciaal in de schijnwerpers: landschapsarchitecte Biljana Janackovic en kunstenaar Dao Peeters. Zij hebben het speelbos vorm gegeven.

Blikvanger is de prachtige toegangspoort, gemaakt door Dao Peeters. De kunstenaar maakt werken met natuurlijk materiaal dat hij vindt in het Rivierenhof. Hij zegt zelf: “ik geef materialen een tweede leven.” Verder liggen er losse takken om mee te spelen, boomstammen om op te klimmen, plekjes om je te verstoppen of leuke kampplekjes te bouwen,… Er is ook een mooie houten constructie rond een notenboom die kan worden gebruikt als zitvlak. Het speelbos is met gevlochten wilgentakken uit het park omheind zodat de kinderen er vrij kunnen spelen.

Foto boven: (vlnr) Landschapsarchitecte Biljana Janackovic, kunstenaar Dao Peeters, gedeputeerde Mireille Colson, districtsburgemeester Tjerk Sekeris, directeur Peter Verdyck aan de prachtige toegangspoort.

Foto onder: Het klasje van de De Pientere Piste past op de picknickbank.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)