Select Page

Brabo girls wint de Interfederale beker

Brabo girls wint de Interfederale beker

Gisteren schreef volleybalclub Brabo in de Arena sporthal opnieuw geschiedenis. Onze man was ter plaatse en volgde het gebeuren vanop de zijlijn.

“Om 15 u. stonden voor de interfederale beker de Brabo girls oog in oog met Oudenaarde. Een team dat in 3e nationale makkelijk kampioen is geworden. Van onderschatting was er dus bij de Brabo girls geen sprake, en dat we een felbevochten wedstrijd te zien zouden krijgen zou blijken. De eerste set schoot Oudenaarde als een raket uit de startblokken en wisten ze bij Brabo even niet wat doen. Naar het einde van de set kwamen de Brabo girls beter in de wedstrijd maar te laat om Oudenaarde te verhinderen om op 0-1 te komen. Set 2 was een kopie van de eerste set maar dan omgekeerd. De Brabo girls hadden de juiste oplossingen gevonden en maakte er vrij makkelijk 1-1 van. In de derde set ging het gelijk opgaand maar wist Oudenaarde net iets efficiënter te zijn in de afwerking en zo op 1-2 voorsprong te komen. De Brabo girls toonden zich mentaal sterk genoeg en na een spannende 4e set konden ze de bordjes terug gelijk zetten. 2-2 wat een finale.

In een zeer gelijk opgaande 5e set kon Brabo, gesteund door een talrijk meegereisde aanhang, zich tot winnaar uitroepen toen op 13-14 de bal over het net rolde en besliste om bij Oudenaarde op de grond te vallen. 2-3 , 13-15 in de tie break en  het feest barstte los op veld en tribunes.

Peter Casie

(Foto: Fotopé

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)