Select Page

Nieuwe oude foto’s van Deurne

Nieuwe oude foto’s van Deurne

Morgen, zondag, zet Vlaanderen haar cultureel erfgoed in de kijker. En dat gebeurt uiteraard ook in Deurne. Het VolXmuseum, dat 50 jaar oud is, heeft een gevuld programma. Maar toont ook nieuw materiaal.

Walter Verbruggen, voorzitter van het VolXmuseum, is apetrots: “Het museum heeft nieuwe ‘oude foto’s’, nog nooit vertoond, van de Deurnese fotograaf F. Sol. Een hele tijd geleden kregen we een schenking met een doosje vol glazen negatieven van deze in Deurne in de jaren dertig tot vijftig zeer bekende fotograaf. Met medewerking van het FelixArchief kunnen we een reeks ongeziene foto’s tonen van Deurne.”

En verder omvat het programma morgen een nieuwe zoektocht met de naam ‘De Rosse van ’t dorp’ voor families. Er is een demonstratie kantklossen of hoe mensen vroeger zelf alles maakten. Er is muziek met jong talentrijk accordeonist Matti en samen zingen in de namiddag. En tenslotte kan je vrij rondlopen in de aangepaste themacollecties, ook in het half vernieuwde Schildersmuseum in nummer 9, en vragen stellen aan de gidsen ter plaatse.

THUIS IN DEURNE, zondag 21 april van 10 tot 17 u. VolXmuseum, Koraalplaats 2 te Deurne.

Foto boven: uit de collectie van F. Sol.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)