Select Page

Raadslid start petitie voor de luchthaven

Raadslid start petitie voor de luchthaven

De huidige milieuvergunning van de luchthaven verloopt over enkele maanden en daarom hebben de uitbaters een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd. Het openbaar onderzoek loopt en mensen kunnen bezwaarschiften indienen.

Actiegroepen zoals Vliegerplein en Doe Deurne Dicht roepen op om zoveel mogelijk bezwaarschriften in te dienen. Districtsraadslid Alain Hoeckx (N-VA) ergert zich aan de aandacht die deze groepen krijgen van zowel de lokale als de nationale pers. Hoeckx: “Het is oneerlijk dat je je met zo’n bezwaarschrift enkel als tegenstander kan kenbaar maken.” Daarom lanceert het districtsraadslid de petitie “✅✈️ Ja voor Luchthaven Deurne: Voor groei & ontwikkeling”.

Een belangrijk aspect dat Hoeckx wil benadrukken is het belang van een evenwichtige discussie en de noodzaak om de vele voordelen van de luchthaven in de schijnwerpers te zetten. “Van essentieel orgaanvervoer en ziekenvervoer tot een cruciale rol bij stakingen op Zaventem. Bovendien loopt Antwerp Airport voorop in de transitie naar elektrisch vliegen, wat de toekomst van duurzame luchtvaart inluidt.”

Hoeckx wijst ook op de toegankelijkheid: “Zonder Luchthaven Deurne worden mensen uit een uitgestrekte regio genoodzaakt naar Brussel of verder te rijden. Wat leidt tot een aanzienlijk tijdverlies en het ontneemt ook ouderen de kans op een gemakkelijke manier op reis te gaan”. Met de petitie hoopt Hoeckx een positief signaal af te geven aan de beleidsmakers over het belang en de breed gedragen steun voor de luchthaven.

https://petitie.be/petitions/ja-voor-luchthaven-deurne-voor-groei-ontwikkeling?locale=nl

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

3 Comments

 1. De Weger-vervliet

  Het is wel eens interessant dat ook de PRO luchthaven mensen de kans krijgen om hun stem te laten horen via deze petitie. Eigenlijk is deze petitie al begonnen met een voorgift van 300.000 handtekeningen, want dat zijn de passagiers die jaarlijks gebruik maken van de luchthaven en dus PRO zijn. De petitie is vooral nuttig voor de mensen die de luchthaven toch een warm hart toedragen, maar er geen gebruik van maken of kunnen maken. Door hun extra handtekeningen kan men de bouwpromotors zolang mogelijk tegenhouden, die maar al te graag de luchthaven helemaal vol willen bouwen met centraal een parkje om de honden nog even te laten schijten. Je ziet momenteel aan de kant van Mortsel al dat de luchthaven gronden daar al volop worden gebetonneerd. Daar zal dus zeker de eerste decennia al geen park meer kunnen komen. Laat de groene terroristen maar verder dromen….

  Reply
 2. M.F. asselbergh

  Top! Die inwijkelingen spreken nièt voor heel de buurt, zoals ze graag laten uitschijnen.

  Reply
 3. VAN SCHINGEN

  Ja dat dacht Ik ook dat er meer gebouwen gingen komen en dus geen park
  Als het zo zou zijn hebben de groene e dergelijke de mensen goed belogen.
  De luchthaven moet zeker blijven.

  Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)