Select Page

Tien kilometer bergop fietsen, dat zijn drie koninginnenritten na elkaar

Tien kilometer bergop fietsen, dat zijn drie koninginnenritten na elkaar

Voor wie regelmatig deze nieuwsblog leest, is Elias Renard gen onbekende. De jonge man is oud-scoutsleider van de 30 Prins Boudewijn, de scoutsgroep in Te Boelaarpark en gezondheidscoach. Hij is ook een ultrasporter die de fysieke grens van wat menselijk mogelijk is, telkens weer wat opschuift.

Drie jaar geleden reed Renard in een trek 500 km op zijn fiets, twee jaar gelden werden dat al 750 km en vorig jaar fietste hij non-stop 1000 km. Als je dan denkt dat hij klaar is om op zijn lauweren te rusten, komt hij met een nieuw voorstel. Elias Renard: “Deze keer gooi ik het over een andere boeg. Op 27 april rijd ik 10.000 hoogtemeters op de Col De Rosier. Daarvoor fiets ik de Col 40 keer op en af, goed voor 352 km. Die tocht leg ik in één keer af, zonder te slapen en met slechts enkele korte stops om te eten.” Voor wie er niet onmiddellijk iets kan bij voorstellen, heeft Gazet van Deurne het eens opgezocht: 10.000 hoogtemeters komt overeen met een helling van 10 kilometers bergop. In de grote rondes worden ritten vanaf 3000 hoogtemeters als bijzonder zwaar beschouwd en krijgt dergelijke rit het label ‘koninginnenrit’.

Sportief exploot is ook een goed doel

De ultrasporter verbindt deze uitdaging aan een goed doel. Samen met Power of Sports (POS) zamelt hij geld in voor de UZA Tria-Go 4 Kids. Renard: “Mijn doel is om per hoogtemeter minstens 1 euro in te zamelen en zo aan minstens 10.000 euro te komen. Ik zou het geweldig vinden als mensen me helpen om dit doel te bereiken.” Waarom de keuze voor UZA Tria-Go 4 Kids? Renard: “Het project sluit aan bij mijn missie als coach: iedereen in beweging krijgen en helpen bij een gezonder leven. Het project traint kinderen met een chronische ziekte of een mentale handicap en kinderen die revalideren na een zware ingreep om deel te nemen aan een triatlonwedstrijd. De kinderen krijgen professionele coaching en materiaal om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Het doel is om de kinderen fitter en sterker te maken, maar ook om hen meer zelfvertrouwen te geven en hun weerbaarheid te vergroten. Op 25 augustus nemen ze deel aan hun wedstrijd. Duimen dus!”

Steunen kan, sponsoren  ook

Op 27 april begint Elias Renard om 5 uur ’s ochtends aan zijn uitdaging. Reanrd: “Leander, Vincent en Anton, mijn vrienden en crew, zorgen zowel boven- als onderaan de beklimming voor ondersteuning. Ze bevoorraden mij en staan stand-by voor eventuele technische problemen. Daarnaast houden ze het thuisfront via Instagram (@coach__elias) op de hoogte van mijn vorderingen. Je kan mij ook volgen via live tracking. Daarover volgt later meer info. Ter plekke komen supporteren kan natuurlijk ook.” En wie de sportieve man wil sponsoren, kan dat via www.gofundme.com/f/pos-uza-tria-go-4-kids-2024?utm_campaign=p_lico+share-sheet&utm_medium=copy_link&utm_source=customer

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)