Select Page

Geleen Eaters iets te sterk voor jonge Antwerp Phantoms

Afgelopen zondag 1 december reisde Antwerp Phantoms af naar Nederland voor een uitwedstrijd tegen Geleen Eaters.

Geleen was te sterk… vooral fysiek dan ook. Een leermoment voor het jonge Antwerpse team dat redelijk gelijke tred kon houden tegen het sterke Geleen dat momenteel op de derde plaats staat in de ranking van de BeNeLiga. De Nederlands Limburgers openden de score in de zesde minuut en verschalkten de Antwerpse goalie een tweede keer in de achttiende. In de laatste minuut van de eerste periode scoorde Boris Coehorst evenwel de aansluitingstreffer voor Phantoms. In de tweede periode lopen de Nederlanders nog een doelpunt uit, maar Ak’l Kila zorgt voor verweerwerk en zet de 2 op het scorebord, meteen ook het laatste doelpunt voor blauw/geel. Gaandeweg verbreedt Geleen de kloof en wordt het thuisteam de terechte winnaar van de wedstrijd. Eindscore: 6-2 (2-1; 3-1; 2-0) met doelpunten van Boris Coehorst en Ax’l Kila.

“Met een jong team tegen een ervaren, grote en sterke tegenstander spelen, blijft een uitdaging,” stelt Teammanager Siegfried Van den Bosch. “Onze goalie Neil Bruyninckx maakte heel wat saves en het ganse team speelde met inzet. De supporters hebben zeker genoten van een mooie wedstrijd. Ondanks het verlies werden we niet ‘weggespeeld’. Dit jonge team wint snel aan maturiteit.”