Select Page

En de nieuwe naam is… TOR Deurne Pirates

En de nieuwe naam is… TOR Deurne Pirates

Begin van deze maand besloten voetbalploegen Olympic Pirates Deurne Borgerhout en KFC Rochus Deurne om te fuseren. Die samensmelting is nu ook beklonken met een naam: ‘TOR Deurne Pirates’.

Benny Van Loon is een van de architecten van de nieuwe voetbalploeg. Hij legt graag uit vanwaar de naam komt: “De T staat voor Team, want  we zijn nu één team en willen dit benadrukken. De O staat voor Olympic, van het vroegere Olympic Pirates Deurne Borgerhout. De R staat voor Rochus, het vroegere FC Rochus Deurne. We willen absoluut ‘Deurne’ in de naam omdat we in het district Deurne onze sportactiviteiten beoefenen. Tenslotte blijft ook Pirates in de naam behouden. Want het is dank zij City Pirates dat we onze sociale werking kunnen aanbieden aan onze jeugdspelers.”

Dat de naam Borgerhout, die wel bij Olympic voorkwam, wegvalt, betekent voor Benny Van Loon niet dat er geen leden van Borgerhout meer zullen kunnen aansluiten. Van Loon eindigt nog met een aardig weetje: “Een leuke voetbalweetje is dat tor in het Duits ook doelpunt betekent. Hopelijk mogen we er veel scoren.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)