Select Page

Start bouw sportcentrum Sportoase Groot Schijn

Start bouw sportcentrum Sportoase Groot Schijn

Vandaag is de bouw van het sportcentrum Sportoase Groot Schijn gestart. Het centrum zal een zwembad, fitness en ijsbaan bevatten. De opening is voorzien in het najaar van 2021.

Park Groot Schijn is een nieuwe groene long van 83 hectare voor het district Deurne en omgeving. Binnen het masterplan Park Groot Schijn wordt het een hedendaagse site, waar natuur, sport, jeugd en recreatie hun plaats vinden. Het sportcentrum Sportoase Groot Schijn wordt een onderdeel van het park. In het nieuwe gebouw, dat architecturaal aansluit op de natuur van het park, komen een multifunctioneel zwemcentrum, een wellness- en fitnessruimte en een ijsbaan.

Het nieuwe sportcentrum bundelt volgende onderdelen:

Zwemcentrum

Het zwemcentrum zal uit drie uitdagende zones bestaan:

  • zone 1: sportbad voor zwemtrainingen en competities, met 8 banen van 25 meter en een instructiebad met schoonspringinstallatie, beweegbare bodem en tribunes;
  • zone 2: baden voor kinderen en actieve recreatie met onder meer een golfslagbad, waterversnellingen, speelelementen, spraypark, een warme lagune met wellnesszone en buitenbaden met ligweide;
  • zone 3: een superrecreatief glijbanencomplex met familie- en actiezone.

IJsbaan

Sportoase Groot Schijn zal ook ruimte bieden aan maar liefst twee overdekte ijsbanen en wordt zo de grootste van het land. De schaatsfaciliteiten bestaan uit:

  • een ijsbaan van 450 m² op de gelijkvloerse verdieping, met ook vier kleedkamers, een polyvalente ruimte en plek voor horeca;
  • een ijsbaan van 1800 m² op de eerste verdieping, die multifunctioneel ingezet kan worden door middel van mobiele scheidingswanden. Hierdoor kunnen verschillende activiteiten gelijktijdig plaatsvinden. Er zijn ook twee grote kleedruimten voor de uit- en thuisploeg bij wedstrijden. Boven deze ijsbaan is er nog een tribune voorzien.

Fitness en groepslessen

Verder zal er ook gesport kunnen worden in een moderne fitnessruimte met persoonlijke coaches en programma’s op maat. Ook een ruim aanbod aan groepslessen is voorzien in het nieuwe sportcentrum.

“De investeringen in dit nieuwe sportcentrum zijn een belangrijke mijlpaal voor het sportlandschap in Deurne. We zijn blij dat de schop eindelijk de grond ingaat en kijken samen met de clubs en het grote publiek uit naar de officiële opening”, aldus Elke Brydenbach (N-VA), districtsschepen voor sport.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)