Select Page

Maak de Cornelissenlaan nog mooier

Maak de Cornelissenlaan nog mooier

De Cornelissenlaan naast kasteel Sterckshof is momenteel met stip de mooiste dreef van Deurne. Want niet minder dan 85 Japanse kerselaars staan in bloei.

Het is een prachtig beeld dat maar enkele dagen aanhoudt, de bloeiende Japanse kerselaars in de Cornelissenlaan aan het Rivierenhof naast kasteel Sterckshof. En het zou nog grootser, nog indrukwekkender kunnen zijn. Want enkele jaren terug deed Gazet van Deurne hier het voorstel om de laan deels in de vroegere luister te herstellen. We herhalen dit voorstel. In de hoop dat het parkbestuur dit artikeltje leest.

De Cornelissenlaan is ontworpen als een laan met een dubbele bomenrij aan weerskanten. Per lijn zijn er 31 bomen. Dus zouden, er als de bomenpartij volledig zou zijn, 124 bomen moeten staan. Een aantal bomen hebben plaats gemaakt voor parkeerplaatsen of doorgangen naar het achterliggend park. Toch zouden er op een aantal legen plaatsen nieuwe bomen kunnen worden aangeplant. Dan zou de laan nog imposanter zijn.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)