Select Page

Regenboogzebrapad in Deurne aangelegd

Regenboogzebrapad in Deurne aangelegd

In Deurne is onlangs een regenboogzebrapad aangelegd. Het initiatief vraagt aandacht voor diversiteit en acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (lhbt’ers).

Het idee om een regenboogzebrapad aan te leggen, ontstond toen minister Lydia Peeters (O-VLD) twee jaar geleden lokale besturen opriep om zo’n zebrapad aan te leggen op een gewestweg. Het district Deurne vroeg de minister om ter hoogte van de Jezuïetendreef (Rivierenhof) een dergelijk zebrapad te installeren.

Er bleken echter enkele praktische bezwaren in de weg te staan. Zo loopt het zebrapad over een tramlijn, ligt het asymmetrisch en was men bang dat automobilisten het zebrapad niet zouden zien. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) dacht dat het er wellicht nooit van zou komen. Toch is het zebrapad er nu, tot grote vreugde van Sekeris en de inwoners van Deurne: “Wij dachten als district dat het er niet van zou komen, maar tot onze grote verbazing ligt het er plotseling en daar zijn wij geweldig blij mee.”

De districtsburgemeester besluit met een brede glimlach: “Het regenboogzebrapad is niet alleen een symbool van diversiteit en inclusie, maar het is ook een voorbeeld van doorzettingsvermogen en samenwerking tussen lokale besturen en overheidsinstellingen zoals het Agentschap voor Wegen en Verkeer.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)