Select Page

Wilfried

Wilfried

Vandaag ligt in de krantenwinkels het nieuwe magazine ‘Wilfried’. Het blad dat ontstaan is in Franstalig België, steekt de taalgrens over.

Wilfried is een kwartaalblad dat het Belgische perslandschap wil vernieuwen met een verandering van perspectief: een blad dat zijn blik richt op héél het land. Een magazine dat kijkt door een breedhoeklens, van Luik tot Oostende, van Virton tot Turnhout. Om meer inzicht te geven in dit bijzondere, gespleten, soms onmogelijke land. Het motto van Wilfried is “Begrijpen, niet oordelen”, naar het beroemde citaat van Georges Simenons commissaris Maigret. Kortom, een kwaliteitsmagazine voor reportages, interviews, foto’s en verhalen, over politiek, maatschappij, media en cultuur, los van politieke partijen en ideologische bewegingen.

Medewerker aan de Vlaamse versie is tekenaar en ‘trage journalist’ Jeroen Janssen, die in het verleden ook al in de kolommen van Gazet van Deurne verscheen. Hij maakte een getekende reportage over Sleidinge, het geboortedorp van die andere Wilfried. En die de inspiratiebron was toen de Franstalige redactie in 2017 een wervende naam zocht voor haar nieuw tijdschrift.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)