Select Page

Uitzonderlijke gast opgemerkt in het Rivierenhof

Uitzonderlijke gast opgemerkt in het Rivierenhof

In het Rivierenhof is een hadada ibis waargenomen. En dat is uitzonderlijk want de vogel leeft in Afrika.

De ibis, ook wel eens nijlreiger genoemd, is een vogel uit Afrika. Er bestaan verschillende soorten ibissen. De vogel die nu in het Rivierenhof is geland, is de hadada ibis. Het is een grauwe, grijsbruine vogel met glanzend bronzen vleugels. De lange, gebogen snavel heeft een rode rand op het bovenste deel. Broed- en slaapplaatsen bevinden zich in bossen, foerageren gebeurt op open vlakten en in graslanden. De ibis eet wormen, slakken, andere weekdieren en waterinsecten. Vogels die van en naar hun slaapplaats vliegen, roepen een luide ha-ha-ha-dah-da… Vandaar ook hun naam.

Op de webstek waarnemingen.be, waarop natuurliefhebbers hun bevindingen noteren, was in november van vorig jaar ook al de waarneming van twee hadada ibissen in het Gemeentepark van Schoten gemeld.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Ronald

    Deze Ibis is nu te zien op Fort 3 te Borsbeek. Hij verblijft er al meerdere weken en wil er blijkbaar de winter doorbrengen. Hij is één van een groep Ibissen die enkele maanden geleden zijn ontsnapt uit Pairi Daza. Onbegrijpelijk dat deze dierentuin geen moeite meer doet om die dieren terug te vangen en over te brengen naar een warmere behuizing. Het is niet zeker dat ze de winter overleven, mocht die streng zijn.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)