Select Page

Deurnese vrouw is finaliste in de Miss Wellness Beauty verkiezing

Deurnese vrouw is finaliste in de Miss Wellness Beauty verkiezing

De Deurnese Joyce Van de Merlen besloot op haar 40ste verjaardag het roer om te gooien: “Ik wil dingen doen die ik nog nooit heb gedaan. En vooral wil ik innerlijk sterker worden.”

“Noem het een vorm van midlifecrisis of wat dan ook,” lacht Joyce Van de Merlen: “Maar toen ik mijn 40ste verjaardag heb bereikt, wilde ik enkele dingen doen die ik tot dan nooit echt had overwogen. Ik wilde leren skiën en ben lessen beginnen te volgen. En ik schreef mij in voor de verkiezing van Miss Wellness Beauty. Eigenlijk wilde ik meer ja durven zeggen en mensen ontmoeten. En bovenal wil ik innerlijk groeien. De deelname aan de Miss Wellness Beauty verkiezing is voor mij een belangrijke stap. Wil ik het kroontje winnen? Uiteraard, maar het meedoen is al een overwinning op zich.”

Joyce Van de Merlen is kapster en gespecialiseerd in haarextensions en kleurtechniek, daarnaast is zij ook ‘permanente make up artist’ en verzorgt zij haar en make up voor huwelijken en events. Zij heeft twee praktijken ‘Joyce Beauty Sectret’, een in Deurne en een in Wachtebeke (Oost-Vlaanderen). “Mijn werk geeft me veel voldoening. Ik heb het geluk elke dag te kunnen opstaan en uit te kijken naar wat mijn werkdag me zal brengen. In deze tijd is dat een enorme luxe denk ik.” vertelt Van de Merlen.

Mijn grootste hartendief en grootste fan

De kandidaat-miss heeft een moestuintje en houdt kippen. Thuis loopt er een chihuahua rond en heeft ze ook nog een pyrrhura of groenwangparkiet. En ze gaat joggen en daar komt nu skiën bij. “Maar mijn grote broer Benjamin met het syndroom van Down is mijn grootste hartendief en grootste fan,” zegt Van de Merlen met veel tederheid: “Hij ligt mee aan de basis van mijn keuze om zelfstandig te worden met Joyce Beauty Secret, want nu kan ik hem gemakkelijker opvangen waar nodig. Vaak komt hij het salon binnen en zegt hij heel trots tegen de klanten: mijn zus hé, hé ja, mijn zus hé. Dan smelt ik.”  

In haar verkiezingscampagne wordt Van de Merlen gesteund door Nele Somers, miss Belgian Beauty 2008 en momenteel juriste met een eigen advocatenkantoor. In deze kerstperiode werkt de advocate samen met Open Huis Kabas in Brasschaat en verdelen ze 100 kerstpakketten bij kansarme gezinnen. Joyce Van de Merlen: “Nele Somers is een voorbeeld voor mij. Ik ga dan ook heel graag helpen bij het maken van de kerstgeschenken.”

Foto boven: de aspirant miss op de catwalk (foto; Fotopé)

Foto onder: Joyce Van de Merlen met haar broer Benjamin

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Trackbacks/Pingbacks

  1. Boksgala met onverwachte gast | Gazet van Deurne - […] Zie ook: https://www.gazetvandeurne.be/2022/12/16/deurnese-vrouw-is-finaliste-in-de-miss-wellness-beauty-verk… […]
  2. Auto van kandidaat miss in de prak gereden | Gazet van Deurne - […] Lees ook: https://www.gazetvandeurne.be/2022/12/16/deurnese-vrouw-is-finaliste-in-de-miss-wellness-beauty-verk… […]

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h WNW
Humidity: 51%
Pressure: 1021mbar
UV index: 6

(advertenties)