Select Page

90 Deurnese straten namen deel aan de Lentepoets

90 Deurnese straten namen deel aan de Lentepoets

Gisteren had de jaarlijkse Poetsdag in Deurne plaats. Dit jaar namen er 90 straten deel. Dat zijn ongeveer 1600 deelnemende gezinnen.

Tijdens de Poetsdag maakten bewoners de stoep, gevels, ramen, … proper en tegelijkertijd leerden ze hun buren beter kennen. In ruil kreeg elk deelnemend gezin twee emaillen mokken en twee herbruikbare bekers, een duurzame beloning die bewoners kunnen gebruiken op al hun burenactiviteiten. Daarnaast kregen de straten ook een ‘Dees is wel Deurne’ vlaggenlijn en konden ze een budget aanvragen om na het poetsen een gezellig straatfeest te organiseren.

Elke straat die deelnam aan de Poetsdag, maakte dit jaar kans om een extra beloning te winnen. Een onschuldige hand trok op 25 maart deze vijf winnende straten:

  • Waalhofstraat
  • Van Erstenstraat
  • Van den Hautelei
  • Joos van den Steenelei
  • Michiel Melynstraat

Deze straten konden gisteren kiezen tussen een pannenkoekenkraam, een ijsjeskar, een fotoreportage, een workshop of raamtekeningen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)