Select Page

Deurne heeft terug een ijsbaan

Deurne heeft terug een ijsbaan

De nieuwe tijdelijke ijsbaan in Park Groot Schijn is klaar. Gisteren is zij in gebruik genomen door ijshockeyclub Antwerp Phantoms en Kunstschaatsclub Ruggeveld (AKR).

De tijdelijke ijsbaan van 30 op 60 meter beantwoordt aan alle sportieve normen van ijshockey en kunstschaatsen. Ze zal twee wintersportseizoenen in gebruik zijn, telkens van oktober tot eind april, tot de nieuwe schaatsinfrastructuur van Sportoase klaar is. Eind oktober zal ook het grote publiek opnieuw kunnen schaatsen op deze ijsbaan. Gisteravond werd zij officieel ‘ingeschaatst’. Er waren dan ook veel lachende gezichten te zien. Erik Boens, voorzitter van Antwerpse Kunstschaatsclub Antwerpen (AKR) is een tevreden man: “Tot vandaag is er had gewerkt om alles klaar te krijgen. De voorbije dagen was er nog teveel condensatie maar dat is nu opgelost.” De club telt 110 leden en kan vanaf nu terug op volle kracht vooruit.

Ook Christian Pierre, de communicatieverantwoordelijke van ijshockeyclub Antwerp Phantoms, heeft een brede glimlach op zijn gelaat: “We hebben een overbrugging tot de nieuwe ijsbaan er zal staan. En dat is belangrijk voor onze 250 leden, want nu kunnen we weer verder. Ondanks de problemen van de voorbije maanden zijn we blijven groeien.” Op het ijs zijn enkele leden van het sledge team, voor spelers met een mobiele beperking, actief. “Kijk” zegt Christian Pierre: “Wij zijn slechts enkele jaren geleden begonnen met ons sledge team en we zitten nu al aan 16 spelers. We hebben dus een volwaardige ploeg. En het werkt aanstekelijk want in Liedekerke start nu eveneens een sledge team. Een pluim voor onszelf die de promotie doen.”

Op de tribune zit districtsschepen van sport, Elke Brydenbach (N-VA) te kijken naar de sporters op het ijs. Zij is erg blij: “Een half jaar geleden had ik hier niet van durven dromen. Het is allemaal zo snel gegaan. Naast de stad hebben ook de beide clubs zich ingespannen om alles tot een goed einde te brengen. Leden van de Phantoms en AKR hebben de handen uit de mouwen gestoken om de site publiekvriendelijk te maken.” Doordat de vorige ijsbaan plotseling op instorten stond, heeft men het scorebord noch de geluidsinstallatie kunnen recupereren. Schepen Brydenbach: “We willen proberen om vanuit het district middelen vrij te maken opdat de twee clubs terug over scorebord en geluidsinstallatie kunnen beschikken.”

Zie ook het gefilmde verslag: https://youtu.be/ZW9tcE_8LZQ

(Foto en film: Gregory Lens van Skyflight.be)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)