Select Page

Grote kerstverkoop

Grote kerstverkoop

Volgende week is het Kerstmis en een weekje later Nieuwjaar. Kerst is met stip een feest dat je graag met familie of vrienden viert die je graag ziet. Lekker eten en cadeautjes geven hoort er bij. Vandaar dat ook de buurderijen een kerstverkoop houden. Alle producenten doen mee. Je hoeft je hoofd niet meer te breken want je vindt werkelijk alles op de buurderij, van aardappelen tot Zoerselse ringworst.

Wie zelf wil kokerellen vindt alles bij de boeren: groenten, zuivel, vlees, vis, … En voor de afwerking van de gerechten zorgen de ambachtelijke producenten zoals Spijs & Valies die sauzen en chutneys maakt of olieperser Migino die exquise oliën perst. En er zijn uiteraard ook nagerechtjes bij het Monasterium of De Melkweg. Wil je niet al teveel tijd in de keuken doorbrengen, kan je eens gaan kijken bij Kwizin. Speciaal voor de feestdagen maakt kokkin Sofie ravioli van bospaddenstoelen-champignonsaus en stoofpotje van everzwijn. Dit wordt diepgevroren aangeboden. Voor de feestdagen zorgt zuivelboer Herman Vissers voor kaasschoteltjes met aperitiefkaasblokjes en ijsstronk voor het nagerecht.

Allelei soorten drank

Op de buurderij zijn er ook allerlei dranken: verschillende soorten gin of likeur met saffraan bij Belgische Saffraan, bier bij Inglorious Brew Stars, aperitief bij het Monasterium, appelsap bij Marleen Lenaerts, wijn en sterke drank bij de wereldwinkel, koffie bij Koffie Verheyen, thee bij Mirabella’s Botanicals, ,… Eenmalig voor de feestdagen werkt de buurderij samen met wijndomein Vigna uit Wijnegem. Met deze wijn op tafel scoor je. Want lokaler kan een wijn niet zijn.

Kerst- en eindejaarsgeschenken

En ook geschenken vind je bij de vleet bij de ambachtelijke producenten: een set van verschillende oliën bij olieperser Migino, Italiaans geurende zeep of kaars bij zeepziedster Olefacio, chocolade kerstfiguren bij chocolatier ESVD, bier met bijhorend glas bij de bierbrouwende broers Inglorious Brew Stars, uiteenlopende cadeautjes bij de wereldwinkel,  een lekker flesje bij saffraanboer Belgische Saffraan, of waarom niet zelf een mandje samenstellen met producten van sausenmaakster Spijs & Valies, kruidenvrouw Mirabella’s Botanicals of de wereldwinkel.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)