Select Page

Kasteel Boekenberg staat in brand

Kasteel Boekenberg staat in brand

Om15.35 u kreeg de brandweer een oproep dat er rook kwam uit kasteel Boekenberg in het gelijknamige park in Deurne Zuid. Toen de eerste ploeg ter plaatse kwam stond het hele gebouw in lichterlaaie.

Het historische kasteel wordt momenteel geteisterd door een zware uitslaande brand. Woordvoerster van de Antwerpse brandweer Marie De Clerq gaf al een eerste relaas: “Toen de brandweerlui aan kwamen gereden, was het kasteel zowel langs binnen als langs buiten aan het branden. De spuiters bestrijden, gezien de hitte die zich binnenin ontwikkelde, het vuur langs buiten. Het dak is al helemaal weg. De brand is nog niet helemaal onder controle.” De woordvoerster kon nog niet zeggen waar het vuur was ontstaan en hoe erg het gebouw is geraakt. Dat zal onderzoek achteraf moeten duidelijk maken.

Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie, voegde er nog aan toe dat zij alle pistes die zouden hebben kunnen geleid naar de brand zullen onderzoeken. En hij riep nog eens op om met deze droogte heel voorzichtig te zijn met vuur. De politie had eveneens een bericht via BE-alert rondgestuurd om in de omgeving van het park ramen te sluiten en de plaats van de ramp te vermijden.

Het kasteel werd al vermeld in de 16de eeuw maar het huidige gebouw werd tussen 1751 en 1755 in rococostijl gebouwd Momenteel werd het verbouwd tot een cohousingproject met negen woonunits voor ietwat oudere bewoners. Een aannemer was bezig met renovatiewerkzaamheden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)