Select Page

De vlag wappert aan de brandweerkazerne

De vlag wappert aan de brandweerkazerne

Het is vandaag feest van de Vlaamse gemeenschap en de vlag hangt uit aan de brandweerkazerne. Dat stemt districtsraadslid Jan Van Wesembeeck (V.B.) uitermate tevreden.

In het verleden hing op 11 juli in Deurne enkel de Vlaamse vlag aan het districtshuis. Dat was niet naar de zin van Van Wesembeeck die er telkens op wees dat de vlag aan elk officieel gebouw van het district moest hangen. Vorig jaar legde hij klacht neer bij de provinciegouverneur en kreeg gelijk en dus hangt nu ook de vlag uit bij de brandweer. Van Wesembeeck: “Gedaan met excuses van de vlag is nog in de was tot zelfs een persbericht van de hoogste brandweercommandant van Antwerpen die stelde dat de brandweerkazerne in Deurne niet echt een officieel gebouw zou zijn.”

Het raadslid wil echter niet op zijn lauweren rusten: “De bevlagging van de brandweerkazerne is een stap in de goede richting. Maar nog niet alle officiële gebouwen zijn bevlagd zoals wettelijk bepaald is. Het Vlaams Belang zal actie blijven voeren tot alle officiële gebouwen op 11 juli aan de wettelijke bepalingen voldoen en er eindelijk respect getoond zal worden voor onze Vlaamse identiteit.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)