Select Page

Een ambitieus renovatieplan voor sociale woningen

Een ambitieus renovatieplan voor sociale woningen

Op Radio 2 was er een reportage over ‘schimmel, vochtplekken en water dat door het plafond lekt in sociale woningen in de Arenawijk in Deurne’. Groen reageert geschokt op de schrijnende getuigenissen over de slechte staat van de sociale woningen. De groenen willen dat het volgende bestuur inzet op renovatie.

Voor Groen moet er een versnelling hoger worden geschakeld met het renoveren van sociale woningen. De huidige getuigenissen zijn geen alleenstaand geval maar tonen nog maar eens hoe erg het gesteld is met het Antwerps sociaal woonbeleid.

Districtslijsttrekker in Deurne, Karen Maes: “De mensen van de torentjes in de Arenawijk leven al jaren met schimmel met gevolgen voor hun gezondheid. Er wordt zelfs getwijfeld aan de bewoonbaarheid. Er wordt terecht geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Arenawijk, maar geld voor renovatie van woningen is er niet en mensen blijven leven in mensonwaardige toestanden. Investeren in de buurt betekent investeren in sport en vrije tijd én in menswaardige woningen. We verwachten van schepen van Doesburg (N-VA) een degelijk onderzoek en actie.”

Volgens Karen Maes toont de stad Gent dat het anders kan. Maes: “Woonmaatschappij Thuispunt legde daar een investeringsplan van 1,6 miljard op tafel met een plan van aanpak voor de toekomst. In vijf jaar tijd zijn er 1700 nieuwe sociale woningen afgewerkt of in aanbouw. Straffe cijfers die de ambitie uitstralen om armoede structureel aan te pakken. Een volgend Antwerps stadsbestuur weet waar de lat te leggen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)