Select Page

Deurnese atlete trekt naar WK G-atletiek in Japan

Deurnese atlete trekt naar WK G-atletiek in Japan

Zeven Belgische atleten zullen van vrijdag 17 tot zaterdag 25 mei in Kobe (Japan) deelnemen aan het Wereldkampioenschap G-atletiek. Onder hen ook de Deurnese topsporter Joyce Lefevre.

Naar schatting nemen 1.300 atleten uit ongeveer 100 landen deel aan dit WK in het Kobe Universiade Memorial Stadium. Voor België zullen zeven atleten in actie komen, waarvan drie Vlaamse atleten, aangesloten bij G-sport Vlaanderen en/of de Vlaamse Atletiekliga. Rolstoelsprinster Joyce Lefievre doet mee in de 100 en 800 meter. Op beide disciplines won ze brons op het EK G-atletiek in Berlijn in 2018.

Waar het voor sommigen vooral de bedoeling is om ervaring op te doen op een grote internationale wedstrijd, is dit WK voor anderen dan weer een belangrijke stap met het oog op de Paralympische Spelen in Parijs deze zomer. Joyce Lefevre behaalde al een mooie lijst van topprestaties op internationale sportevenementen.

De wereldkampioenschappen G-atletiek zouden oorspronkelijk in 2021 in Kobe plaatsvinden, maar de door Covid-19 uitgestelde Paralympische Spelen in Tokyo staken daar een stokje voor. Uiteindelijk werd het WK uitgesteld naar mei 2024.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)