Select Page

Nieuwe voedselbank in Deurne

Nieuwe voedselbank in Deurne

In het voormalige badhuis van het Koninklijk Atheneum opende de tempeliers van Chibburn Priory een nieuwe voedselbank de deuren.

Sarah De Moor is lid van de Engelse tempeliersorde Chibburn Priory en drijvende kracht achter het nieuwe initiatief. Zij vertelt over de voedselbank: “Onze doelgroep zijn de zwakke schakels uit onze regio. Gezinnen en alleenstaanden, die door uiteenlopende redenen in een neerwaartse spiraal zijn geraakt en daardoor onder de armoedegrens zijn gezakt. Die mensen proberen we in eerste instantie te helpen met een noodzakelijk voedselpakket.”

De Moor legt uit waar het voedsel vandaan komt: “Na vele gesprekken en onderhandelingen zijn we met grootwarenhuizen en winkels tot een overeenkomst gekomen dat we de onverkochte voedingswaren, die nog van perfecte kwaliteit zijn met onze feitelijke vereniging Chibburn Priory Belgium mogen ophalen en verdelen onder de kansarme gezinnen uit onze buurt. “ De Moor wil samenwerken met andere voedselbanken uit de omgeving.

Sponsering gezocht

Tempelier De Moor gaat verder: “Het runnen van een vzw kost geld: brandstof, verzekering, onderhoud van de wagen om het voedsel op te halen, de huur van een geschikte opslagplaats, elektriciteit en water. Daarom zijn we op zoek naar bedrijven en particulieren die een steentje willen bijdragen. Dat kan via vzw AMS op het nummer BE75 0018 0784 2651 met vermelding steun feitelijke vereniging Chibburn Priory Belgium. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar en ontvangen een attest.”

Voedselbank, Jan Brochovenstraat 1, Deurne. Contact: damechancellorbelgium@gmail.com

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)