Select Page

Nacht van de Antwerpse kerken

Nacht van de Antwerpse kerken

Eenmaal per jaar openen de Antwerpse kerken de deuren voor een nocturne. Vanavond doen ze dat al voor de 11e keer onder het motto: ‘Oecumene, samen sterk!’.

Ook in de Scheldestad leven verschillende culturen en religies al vanouds samen in wederzijds respect en samenwerking. In 1972 werd de Antwerpse Raad van Kerken (ARK) boven de doopvont gehouden. De 11 lidkerken hebben hun eigen tradities en gewoonten, maar het geloof in Jezus Christus en zijn evangelie verbindt hen. 26 kerken nemen dit jaar deel aan deze 11de Nacht van de Antwerpse kerken waar u vandaag, zaterdag 13 augustus van 19 tot 23 uur terechtkan voor een bezoek.

In Deurne doet het ‘Evangelisch Centrum Deurne’ mee. De kerk, gelegen aan de Boterlaarbaan 23, is een modern gebouw met een functioneel ontwerp voor honderd bezoekers of meer. De kerkzaal is opgesteld met als centraal punt het liturgisch centrum met avondmaalstafel en doopvont en kansel. In de kerk staan twee orgels, een elektronisch- en een neobarok orgel van de bekende orgelfirma Van Vulpen. Vanavond zal doorlopend van 19 tot 23 uur geregeld op het Van Vulpenorgel worden gespeeld en zal er informatie en uitleg worden gegeven over de gemeente en het kerkgebouw.

Het hele programma staat op: https://topa.be/nacht-van-de-kerken/2022a/

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)