Select Page

De echte verliezers bij de verkiezingen waren de kinderen

De echte verliezers bij de verkiezingen waren de kinderen

Een delegatie van de burgerbeweging ‘Grootouders voor het Klimaat’ zakte vrijdagochtend af naar het Martelaarsplein in Brussel, waar de zetel van de Vlaamse regering is gevestigd. Onder de twintigtal klimaatactivisten bevond zich Denise Puttaert van de Te Boelaarbuurt.

“Kijk”, motiveert Puttaert haar aanwezigheid in de hoofdstad, “Tijdens de verkiezingscampagne voor de verkiezingen van 9 juni waren de thema’s klimaat en biodiversiteit tot onze verbijstering totaal afwezig in de debatten. Niettegenstaande elke partij op de hoogte is van de urgentie van de klimaatcrisis.” De grijze actievoerders hadden een grote afbeelding van een olifant bij en wilde die aan formateur Matthias Diependaele (N-VA) afgeven. Puttaert: “De klimaatnoodtoestand is de olifant in de kamer van de politiek. We kunnen nu alleen maar hopen dat het thema tijdens de formatiegesprekken wel zal worden besproken.” Grootouders voor het Klimaat verstuurt via post ook kleinere olifantjes naar de voorzitters van alle Vlaamse partijen. Klimaat is een probleem dat elke burger en daarom elke partij aangaat.

Op het einde van het gesprek geeft Denise Puttaert nog een volgende overweging mee: “Onze kinderen en kleinkinderen waren de verliezers van de verkiezingen, laat ze nu de winnaars zijn in het beleid van de volgende jaren.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. De Weger-vervliet

    Eigenlijk wel erg dat het Vlaams parlement zich in het “buitenland” bevindt. De Waalse regering haar parlement bevindt zich in Wallonië. Het Brusselse parlement bevindt zich in het Brussels gewest, maar in heel Vlaanderen is er nergens een plaats om het Vlaams parlement te zetten.
    Misschien is het een NVA truc om via een Vlaamse nederzetting, stilaan het Brussels gewest in te lijven, naar analogie met de Joodse nederzettingen in Palestijns gebied.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)