Select Page

PVDA eist het doortrekken van tram 9

PVDA eist het doortrekken van tram 9

Gisteren stapten een groep actievoerders op in een mars voor beter openbaar vervoer in Deurne. Ze eisten het doortrekken van tram 9 om zo Deurne te verbinden.

De actievoerders hadden een duidelijke boodschap: tram 9 doortrekken tot aan het Wim Saerensplein en zo Deurne-Noord met Deurne-Zuid verbinden. PVDA-districtsraadslid Manal Toumi organiseerde de mars: “De Deurnenaars willen die verbinding zo snel mogelijk. Vandaag kost het immers veel tijd om van Noord naar Zuid te reizen of omgekeerd.”

Zo’n tramverbinding is volgens de PVDA snel en zonder veel extra kosten te realiseren. “Het is een kwestie van politieke wil. De tramsporen op de Ruggeveldlaan liggen er, waarom worden die dan niet gebruikt?” zegt Manal Toumi. “Om tram 9 te kunnen laten keren op het Wim Saerensplein moeten er nieuwe wissels en een nieuwe afstaphalte voor lijn 9 worden aangelegd. Dat zijn allebei relatief beperkte ingrepen die zeker geen jaren in beslag mogen nemen en die De Lijn en de Stad Antwerpen in eigen beheer kunnen uitvoeren.”

Met deze mars zet de PVDA haar campagne “Trek de tram door” kracht bij. “We willen het gebrek aan visie van de stad Antwerpen en de Vlaamse overheid aanklagen. Openbaar vervoer zou absolute prioriteit moeten krijgen,” legt Toumi uit. “Bovendien slaan we met het doortrekken van tram 9 in Deurne drie vliegen in één klap: een verbinding tussen Deurne-Noord en Deurne-Zuid, vermijden dat er een nutteloze keerlus wordt aangelegd in Deurne-Zuid en een oplossing bieden voor de keerlus bij Eksterlaar.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)