Select Page

Actiegroep daagt luchthaven voor de rechter

Actiegroep daagt luchthaven voor de rechter

Een actiegroep en twee omwonenden van de luchthaven dagen Antwerp Airport, de Vlaamse overheid en twee topambtenaren voor de rechtbank. Dat wist ATV vandaag te vertellen.

Actiegroep ‘Verlenging Nooit’ beticht Antwerp Airport, de Vlaamse Overheid en twee hoge ambtenaren van bouwmisdrijven en milieuovertredingen. De startbaan is verlengd zonder vergunning. De actiegroep wil dat het terrein in zijn oorspronkelijke staat wordt hersteld. Begin november komt de zaak voor de correctionele rechtbank. Woordvoerder Piet De Roeck gaf meer uitleg aan de lokale televisiezender: “Het gaat om twee bouwmisdrijven, de uitbreiding van de startbaan en de uitbreiding van de veiligheidszone, zonder dat er een bouwvergunning was. Tijdens de bouw van de tunnel aan de Krijgsbaan was gesteld dat er geen verlenging mocht komen. De aannemer mocht de landbouwgrond naast de bouwwerf gebruiken, wat op zich niet onlogisch was, maar met de voorwaarde dat alles terug in de oorspronkelijk staat werd hersteld. En dat is niet gebeurd.”

Volgens De Roeck is de landingsbaan verlengd en verlegd en is de veiligheidszone uitgebreid op landbouwgrond. De klagers eisen dan ook herstel van de oude toestand. Dat naast de luchthaven ook het Vlaams geweest en twee ambtenaren worden gedaagd komt volgens De Roeck door de ernst van de feiten: “De bouwmisdrijven zijn gepleegd door de besturen van de overheid zelf. Wij stellen dan ook de vraag naar de politieke verantwoordelijkheid en zelfs de politieke medeplichtigheid.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)