Select Page

Twee bruggen in Deurne zijn in zeer slechte staat

Twee bruggen in Deurne zijn in zeer slechte staat

Uit onderzoek van de VRT bleek gisteren dat een op de vijf bruggen in Vlaanderen en Brussel in slechte staat zijn. Twee bruggen in Deurne zijn zelfs in zeer slechte staat.

De twee bruggen op de E34/E313 over de Cornelissenlaan en de Sterckshoflei bevinden zich in een deplorabele toestand. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal ze vervangen in 2022. Wat impliceert dat de intunneling van deze autosnelweg naar de Griekse kalenden wordt verwezen. De bruggen worden elders gemaakt, ter plaatse in elkaar gezet en in enkele dagen op zijn plaats geschoven. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA), bevoegd voor mobiliteit, gaat dieper in op beide bruggen.

Cornelissenlaan

Sekeris: “De brug aan de Cornelissenlaan ligt op een van de drukste fietsverbindingen naar Antwerpen. De verbinding wordt smaller om te tonen dat fietsers en voetgangers hier voorrang hebben. Er komt aangepaste verlichting opdat fietsers en voetgangers niet het gevoel krijgen dat ze ’s nachts in een zwart gat rijden.

Sterckxhoflei

Sekeris: “De doorgang onder de brug over de Sterckxhoflei wordt uitgevoerd met een middeneiland om fietsers op een veilige manier te laten over steken. Er wordt eveneens een fietsbrug over de Sterckxhoflei gebouwd als onderdeel van de snelle fietsverbinding over de Collegelaan, Wouter Haecklaan en Vaartweg met het rondpunt van Wommelgem.

De districtsburgemeester voegt er nog aan toe: “Op de nieuwe bruggen komen geluidsschermen om de huidige gaten in de geluidsmuur aan de Wouter Haecklaan te sluiten.”

(Foto: AH)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)