Select Page

Lancering nieuwe duurzame en milieuvriendelijke juwelencollectie

Lancering nieuwe duurzame en milieuvriendelijke juwelencollectie

De Deurnese juwelenontwerpster en goudsmid Cami Caubergh heeft een nieuwe juwelencollectie ‘Pearls and their makers’ ontworpen. Voor deze collectie haalt ze haar inspiratie uit de wereld van parels en hun ‘makers’. Parels zijn te vinden in zowel oesters als mosselen. Elk juweel is in deze collectie handgemaakt en uniek.

Cami Caubergh legt graag deze bijzondere keuze uit: “Al van jongs af aan was ik gefascineerd door kleine steentjes, takjes en schelpjes, die ik graag in mijn zakken verzamelde. Tot grote ergernis van mijn moeder, die deze schatten regelmatig in de wasmachine terugvond.” Deze vroege interesse groeide uit tot een passie juweelontwerp, en na een lange artistieke opleiding is de invloed hiervan duidelijk zichtbaar in haar werk. De vormen en technieken die ze gebruikt zijn doordrenkt van artistieke flair.

De juwelenontwerpster gaat gedreven verder: “Mijn liefde voor de natuur is altijd gebleven en dit weerspiegelt zich in mijn werk. Voor mijn nieuwe collectie kies ik bewust voor milieuvriendelijke materialen. Zo zijn de parels geupcycled van oude juwelen en draagt het zilver een fairmined label.” Daarnaast heeft Cami haar droom waargemaakt door een bijpassende jas en jurk te ontwerpen. Caubergh: “De jas, gemaakt door Celia Eberhardt, is geïnspireerd op de vormen en kleuren van een mossel, terwijl de jurk de essentie van de parel vertegenwoordigt. Om deze stukken zo ecologisch mogelijk te maken, heb ik gebruik gemaakt van oude jeans voor de jas en deadstock stof voor de jurk. De tinten van jeans weerspiegelen prachtig de kleuren en gradaties die in een mossel te vinden zijn.”

Wie de schoonheid van de natuur in de betoverende creaties van Cami Caubergh, waar artistiek talent en duurzaamheid hand in hand gaan, kan dit nu doen. De kunstenares exposeert haar werk in de Van Lissumstraat 18A in Deurne-Zuid. Op 27 juni van 19u tot 21u en op 28, 29 en 30 juni van 13u tot 17u.

(Foto’s: Hanne Reyners)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)