Select Page

Zondag is het koersdag

Zondag is het koersdag

Op zondag 7 juli vindt de wielerwedstrijd ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Deurne-Ekeren’ plaats. Op de parking voor het districtshuis van Deurne is er een koerscafé met groot scherm en kinderanimatie. Na de wielerwedstrijd viert het district de Vlaamse Feestdag met het evenement ‘Vlaanderen Zingt’.

Ook dit jaar is er opnieuw koers in Deurne. Zondag is er de vierde editie van ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Deurne-Ekeren’. ​ Dit sportieve evenement wordt een dag vol actie en plezier voor jong en oud.

Wedstrijd en parcours

De ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Deurne-Ekeren’ bestaat uit drie wedstrijden:

  • De heren Beker van België elite 2 en beloften starten om 11 uur in de Hooftvunderlei. Na enkele ronden verlaten ze rond 12.30 uur Deurne om richting Ekeren te rijden.
  • De dames UCI 1.1 WE (women/dames elite) starten om 13.15 uur in de Hooftvunderlei. Ze verlaten Deurne rond 15.20 uur om nog vier finaleronden te rijden in Ekeren.
  • De heren U17 starten om 16 uur om negen ronden van 7 km door Deurne af te leggen. De aankomst in de Hooftvunderlei wordt verwacht rond 17.30 uur.

De wielrenners volgen in Deurne een parcours dat loopt via de volgende straten: Hooftvunderlei, Frank Craeybeckxlaan, Ter Heydelaan, Ruggeveldlaan, Boterlaarbaan, Isidoor Opsomerstraat, Vaartweg, Sterckshoflei en weer terug naar de Hooftvunderlei.

Groot scherm en koerscafé

Het startschot wordt gegeven voor het districtshuis van Deurne, waar een koerscafé is ingericht en ook de teampresentaties plaatsvinden. Bezoekers kunnen hier de wedstrijd van de dames volgen op een groot scherm en de renners U17 meerdere keren zien passeren en finishen. Voor de jongste bezoekers is er kinderanimatie voorzien. De wedstrijd van de dames UCI 1.1 WE wordt ook vanaf 15 uur live uitgezonden op ATV.

Vlaanderen Zingt!

Na de wielerwedstrijd viert het district aansluitend de Vlaamse Feestdag met het evenement Vlaanderen Zingt. Iedereen is welkom om 19.30 uur op het Maurice Dequeeckerplein voor een avond vol muziek. De toegang is gratis en iedereen krijgt een zangkrantje met de liedjesteksten. De avond wordt geopend door Stef & De Kapellekes.

Meer info

www.deurne.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)