Select Page

Onveilige situatie voor gietijzeren brug

Onveilige situatie voor gietijzeren brug

“Ongelooflijk.” Juul Slembrouck weet niet wat hij ziet op zijn wandelingetje doorheen het Boekenbergpark. Het paaltje dat moet verhinderen dat auto’s over de Delafaillebrug rijden, de witgeschilderde brug met twee wapenschilden erop, ligt er gewoonweg naast.

Slembrouck is verbijsterd. Nog geen jaar geleden trok hij eveneens aan de alarmbel. Ook toen was het paaltje verdwenen. De oude man zegt waarom: “De Dellafaillebrug is een gietijzeren brug. Gietijzeren constructies plooien niet maar breken. Als over deze brug bijvoorbeeld een vrachtwagen van de groendienst, zou rijden, kan onherstelbare schade worden aangericht. Het paaltje moet snel terug worden geplaatst en vastgezet.” Er volgt een diepe zucht: “Wie doet dat nu toch?”

Omdat het vakantie is, vreest Juul Slembrouck dat het moeilijk is om de juiste verantwoordelijke te bereiken. Hij belt daarom naar Gazet van Deurne met de vraag om alles in het werk te stellen opdat maatregelen zouden worden genomen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 19km/h NNW
Humidity: 82%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)