Select Page

Vernielde beeld wordt hersteld

Vernielde beeld wordt hersteld

Het Onze Lieve Vrouwebeeldje dat op de middenberm van de Boekenberglei voor de Sint Jozefkerk staat, is gebroken. Maar het district wil helpen om het beeld te herstellen.

Josée Rombouts, tot voor kort pastorale werkster in de Sint Jozefparochie, geeft meer uitleg: “Het beeldje stond oorspronkelijk op de hoek van de Lanteernhofstraat en Luchtvaartstraat. Het moest dar weg omdat de grond verkocht was. Dan kreeg het een nieuwe plek tegenover de kerk. Momenteel is een deel van de middenberm van de Boekenberglei in gebruik als een bouwterrein. Hoogstwaarschijnlijk heeft een vrachtwagen het beeld van zijn sokkel gereden. De stukken zijn gelukkig teruggevonden.”

Het beeld heeft volgens Josée Rombouts een lokaal belang: “Het is opgericht door de mensen uit de buurt. Beschouw het als een monument voor al die mensen die na de oorlog hier zijn komen wonen en in de jaren ’50 en ’60 van vorige eeuw deze buurt hebben opgebouwd. Er woonden hier toen grote gezinnen en het was een levendige buurt met een rijk gemeenschapsleven.”

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) wil zich inspannen om het beeldje te herstellen en terug te plaatsen. Sekeris lacht: “Ik doe mijn best om het nog voor de verkiezingen klaar te krijgen.”

Foto: (vlnr) Tjerk Sekeris en Josée Rombouts bij de sokkel van het beeld

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)