Select Page

Bakker Van Osselaer dooft voorgoed zijn oven

Bakker Van Osselaer dooft voorgoed zijn oven

Na 34 jaar warme en hartelijke service hebben Chris en Mia Van Osselaer afgelopen zondag hun bakkerij aan de Boshovestraat 163 in Deurne voorgoed gesloten.

Vele buurtbewoners lieten deze laatste kans om te genieten van hun befaamde warme verse pistolets niet voorbij gaan. De zaak werd overladen met bloemen en kaartjes van dankbare klanten. Chris Van Osselaer, die altijd zelf de broden en gebakjes bakte, blikt met voldoening terug op hun jarenlange dienst: “Het was een eer om de buurt dagelijks van vers brood te voorzien. We hebben hier altijd met veel liefde en passie gewerkt, en het doet ons deugd om te zien hoezeer de buurt ons werk heeft gewaardeerd.”

Mia Van Osselaer voegt daaraan toe: “Het is een emotioneel moment voor ons. We zullen de dagelijkse interactie met onze klanten missen, maar we kijken er ook naar uit om dichter bij onze kinderen en kleinkinderen in Grobbendonk te zijn.” Hoewel het echtpaar nog op zoek is naar een overnemer voor hun bakkerij, wordt ook een uitbreiding van de nabijgelegen muziekschool als mogelijke bestemming voor het pand overwogen.

Het vertrek van Bakkerij Van Osselaer betekent ook het einde van een traditie. Het was de laatste bakkerij die het Deurnes Smullerke, een kenmerkend koekje, maakte en aanbood. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris reageert hierop: “We gaan in de volgende legislatuur op zoek naar een nieuw kenmerkend koekje of gerecht voor Deurne, zodat we een nieuwe traditie kunnen starten.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)