Select Page

Oplossing voor Vleerakkerhoeve en huis ‘Hier is ’t in ’t vuurwerk’

Oplossing voor Vleerakkerhoeve en huis ‘Hier is ’t in ’t vuurwerk’

Er is dan toch een oplossing in de maak voor de historische Vleerakkerhoeve op het Eksterlaar. En ook voor de twee huizen die toebehoorden aan de voormalige vuurwerkmakers Hendrickx zou een nieuwe bestemming worden gevonden.

Vijf maanden geleden schreven we hier dat de historische Vleerakkerhoeve op het Eksterlaar stond te verkommeren. Er zat een groot gat in het dak waardoor de regen moeiteloos binnenliep. Commercieel directeur van Vooruitzicht, Colin Sewalt verzekerde ons dat er heel snel maatregelen zouden worden genomen om het gat te dichten. Over een nieuwe bestemming van de hoeve, kon hij toen nog niets zeggen. Sewalt: “Wat we met het pand gaan doen is nog geen uitgemaakte zaak. Maar we zullen het zeker een buurtgerichte bestemming geven.” Ook de toekomst van de twee woonhuizen van de vuurwerkfabriek van Hendrickx aan de Herentalsebaan was toen onzeker. Dat zou nu misschien snel kunnen veranderen.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) heeft goed nieuws: “Er zijn momenteel drie pistes voor de boerderij die verder worden onderzocht. De hoeve zou een kinderdagverblijf of een huisartsenpraktijk kunnen worden. Een derde mogelijkheid is dat hier een samentuin zou komen, in vervanging van de tuin die in Silsburg moet stoppen.” Al zou deze mogelijkheid misschien wel wat duur uitvallen, denkt Sekeris. En ook over de twee huizen van vuurwerkmakers Hendrickx is er nieuws. Sekeris: “Hier ligt een scenario op tafel om van de huizen een cohousing project te maken.”

Lees ook: https://www.gazetvandeurne.be/2021/10/16/historische-vleerakkehoeve-staat-te-verkommeren/

Foto boven: Vleerakkerhoeve

Foto onder: Woonhuizen van de vuurwerkfabriek met achteraan ‘Hier is ’t in ’t vuurwerk’

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)