Select Page

Red de eeuwenoude zomereiken

Red de eeuwenoude zomereiken

Buurtwerkgroep ‘Het Juiste Spoor’ lanceerde een petitie om de bomen in de buurt te redden.  De teller staat na enkele dagen op bijna 2000 ingezamelde handtekeningen.

De buurtwerkgroep verzet zich tegen de keerlus aan de Sint Jozefkerk vanwege de ingrijpende negatieve gevolgen die ze met zich meebrengt en vreest voor extra gevaarlijke kruispunten als er vanuit een nieuwe hoek tramsporen bijkomen. Ook meent de groep dat de lokale handelaars, de kerk en de feestzaal veel parkeerplaatsen verliezen. En tenslotte betreurt Het Juiste Spoor dat heel wat bomen sneuvelen. Dat laatste stuit op veel onbegrip, vandaar de petitie. Woordvoerster Charlotte Willemsen: “De Stad pakt uit met een positieve bomenbalans want er zullen na de werken nieuwe aanplantingen bijkomen. Toch vinden we dit geen goed nieuws, onder andere omdat de eeuwenoude zomereiken op de Boekenberglei ernstig in gevaar zijn.”

Het Juiste Spoor vraagt aan de Stad Antwerpen, De Lijn en de betrokken districten om alternatieven te onderzoeken. Willemsen: “Het is een complex dossier en we begrijpen ook dat de keerlus van het Eksterlaar buiten gebruik wordt gesteld. Toch denken we dat in de huidige plannen onvoldoende rekening wordt gehouden met de recente wijzingen in het vervoersplan van De Lijn en de verdere uitrol van het premetronetwerk. Dat laatste zal voor grote veranderingen zorgen. Een van de mogelijkheden is dan om de keerlus van Silsburg te gebruiken. Wij zien niet hoe de nieuwe keerlus een meerwaarde vormt voor het openbaar vervoer in de buurt.”

Link naar de petitie: https://www.change.org/zomereiken-deurne

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)