Select Page

Armoede en Klimaatmaatregelen

Armoede en Klimaatmaatregelen

Oxfam Wereldwinkel Deurne en buurthuis ‘t Pleintje nodigen Valerie Del Re, algemeen directeur van Greenpeace Belgium, uit voor een uiteenzetting.

Mensen in armoede hebben een kleinere ecologische voetafdruk, maar van de andere kant hebben ze het moeilijk om deel te nemen aan een ecologische levensstijl. Het zou paradoxaal zijn wanneer ze dat nog minder kunnen omdat het leven duurder wordt door de noodzakelijke en dringende beleidsmaatregelen voor het klimaat.

Dit moet vermeden worden, maar wat zijn hiervoor de remedies? Het zou erg jammer zijn wanneer mensen in kwetsbare omstandigheden in verzet komen tegen beleidsmaatregelen om het klimaat te redden. Strijd tegen armoede én de opwarming van het klimaat, kan dit hand in hand samen?

Op vrijdag 18 maart om 20u in ’t Pleintje, Sint-Rochusstraat 106, te Deurne. Reserveren is verplicht via mail naar jan.holvoet56@skynet.be. Je reservering is pas definitief na overschrijven van vijf euro, naar rekening van Jan Holvoet: BE03 0010 8515 7184, met vermelding ‘armoede en klimaat’. Mensen met kansentarief reserveren via Pretloket Saamo en hebben gratis inkom. Inkom aan de ingang: zeven euro (geen bancontact aanwezig). De opbrengst gaat naar Greenpeace.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)